Ultimele stiri

Tinerii din Timișoara au interese vocaționale în zona de profesii sociale și artistice

calculator

Tinerii din Timișoara au interese vocaționale în zona de profesii sociale și artistice, ceea ce explică faptul că își aleg profesii precum cele de avocat și actor, însă aproape 35% dintre timișoreni iau în calcul posibilitatea de a se îndrepta către profesii ca cea de programator sau inginer IT.

Primele trei meserii preferate ale acestora sunt cele de programator (20,1%), avocat (19,9%) și inginer informatician (14,2%). La fel ca toți tinerii din România, și cei din Timișoara au interese crescute în zona de activități independente și care presupun inițiativă și persuasiune. Acestea sunt concluziile studiului realizat anul acesta în 30 de licee din zonele de est și vest ale țării.

Studiul a fost realizat în timpul caravanei Samsung Trends of Tomorrow, în care aproape 8.000 de elevi din 10 orașe au completat testele Self Directed Search-Holland, Intelligenz-Struktur-Test 2000R și Big FiveQuestionnaire, în urma cărora le-au fost stabilite interesele vocaționale, competențele și elementele de personalitate.

Obiectivul caravanei a fost de a inspira, educa și familiariza liceenii (16 – 18 ani) cu abilitățile digitale și tendițele de pe piața muncii, în contextul în care studiile arată că un număr tot mai mare de tineri lucrează în alt domeniu decât cel pentru care s-au pregătit, iar 95% dintre joburi vor necesita competențe digitale până în 2015, potrivit unui studiu al Comisiei Europene).

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*