Ultimele stiri

Mii de credincioși și-au luat rămas bun de la Mitropolitul Nicolae Corneanu

Înalt Prea Sfinția Sa Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, a fost înmormântat miercuri la Timișoara. 5000 de oameni au asistat la ceremonialul religios.

Slujba a avut loc în Catedrala Mitropolitană din Timișoara, unde trupul mitropolitului a fost depus încă din dimineaţa zilei de luni. Preafericitul Daniel, patriarhul României, a oficiat slujba de înmormântare, care a început la ora 11.

La înmormântare au fost prezenți mai multi reprezentanți ai autorităților locale printre care primarul  Timișoarei, Nicolae Robu, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, vicepreședintele CJT, Călin Dobra, precum și prefectul de Timiș, Eugen Dogariu. Din partea Familiei Regale a României a fost prezent Alteța Sa Regală, Principele Radu.

„Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă dăruiască sănătate și ajutor. Să ne rugăm pentru odihna sufletului Înalt Prea Sfințitului Nicolae împreună cu drepții și sfinții slujitori”, a spus PF Daniel, Patriarhul Romaniei.

„Din păcate, mereu îi apreciem pe oameni când nu-i mai avem, dar a fost apreciat și în timpul vieții sale. Înalt Prea Sfințitul Mitropolit Nicolae al Banatului, care a plecat acum la Domnul, a fost un părinte bun pentru o mulțime de preoți și de credincioși din Mitropolia Banatului. A fost 10 ani subaltern, episcop de Caransebeș, și ne-am bucurat mereu de un sfat competent. Am fost fericiți că aveam un astfel de mitropolit care reprezenta Biserica oriunde se ducea. A fost de multe ori prea bun, și de bunătatea sa au profitat unii, mă refer în perioada comunistă, și după aceea alții au vrut să umbrească activitatea sa… 51 de ani de activitate, numai aici, ca mitropolit al Banatului și 70 de ani de slujire în cadrul Bisericii”, s spus Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*