Ultimele stiri

An nou, speranțe noi! Tramvaiele reabilitate nu au reușit să ajungă la timișoreni în 2014

tramvai-timisoara

Timișorenii au început să viseze cu ochii deschiși atunci când municipalitatea le-a promis tramvieie cu wi-fi și cameri de luat vederi. Dar, la mai bine de opt luni de atunci, timișorenilor nu le rămâne decât visul. Asta pentru că, deși prmise pentru toamna aceasta, mijloacele de transport în comun nu au fost gata. Și nici nu vor fi prea curând, sau cel puțin până la primăvară.
Astfel, în luna aprilie a anului 2014 primarul Nicolae Robu se lăuda cu finalizarea lictației pentru reabilitarea primelor tramvaie de nivel european ce urmau să circule pe șinele din orașul de pe Bega.
„S-a încheiat cu succes licitaţia pentru reabilitarea tramvaielor, ofertantul câştigător este asocierea a două firme: Electroputere VFU Pașcani şi Astra Vagoane Călători Arad. Eu mă bucur că, iată, sunt două firme puternice şi ştim bine că firma Astra Vagoane Arad  este o firmă agreată de concernul Siemens şi produce tramvaie după proiectele Siemens. Vom avea tramvaie care vor arăta precum cele mai frumoase tramvaie noi. Vor vedea timişorenii ce înseamnă reabilitare.”, spunea la vremea respectivă edilul Nicolae Robu.
Isteria a pornit, însă, atunci când, la începutul lunii iulie primele două tramvaie intrau în reabilitare. Atunci a fost făcută și marea pomisiune: în două-trei luni timișorenii se vor bucura de tramvaie ca în cele mai mari orașe din Europa. Nimic mai fals, însă. Toamna a trecut, la fel cum a trecut și anul 2014, iar tramvaiele cu care s-a făcut atât de mult tam-tam nu au fost gata. Timișorenii care au crezut în promisiunile municipalității și au sperat că se vor plimba toamna aceasta cu tramvaie cu internet și camere de filmat, vor mai aștepta mult și bine.
“Se lucrează la reabilitarea tramvaielor. Directorul RATT, domnul Goia, merge în fiecare vineri la Arad să vadă procesul. Nu avem o dată fermă de finalizare. La primele două tramvaie merge mai greu. Firma spunea că primele tramvaie durează 3-4 luni, iată că durează mai mult”, explica primarul Nicolae Robu la finele lunii noiemrie.
Astfel, cetețenilor urbei de pe Bega nu le mai rămâne decât să-și păstreze speranțele pentru anul, când primarul promite că se vor face chiar și douăzeci de tramvaie dacă firmele vor avea capacitatea necesară. Cu toate aceste, chiar și edilul este sceptic…
După reabilitare, tramvaiele vor avea dotări precum camere de filmat și internet, iar înfățișarea lor va fi diferită. “Din vechile tramvaie vor mai rămâne doar roțile și osiile”, anunță Robu. Costul reabilitării este estimat undeva în jur de 480.000 de euro per tramvai.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*