Ultimele stiri

Avertisment categoric al primarului Nicolae Robu către poluatorii din Timișoara! Firma Azur, vizată direct

Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu nu mai tolerează poluarea din oraș! O dovedește o acțiune pe care a demarat-o în plin miez de noapte pe străzile din Timișoara. Aflat pe un șantier din zona Soarelul, edilul a fost lovit de un miros neplăcut puternic, așa că a început să investigheze de unde vine amirosul atât de deranjant. Deși s-a plimbat pe mai multe străzi în care mirosul persista, Robu nu a reuși să depisteze sursa, așa că a apelat la Direcția de Mediu pentru a-l ajuta să-i găsească pe poluatori.

“Azi-noapte am fost să văd lucrările de la fântâna din Soarelui și la un moment dat a venit un miros extrem de neplăcut și puternic, apoi am constatat că mirosul rămâne. M-am deplasat cu mașina către strada Stan Vidrighin și l-am sunat pe domnul Bere să se deplaseze pe teren pentru a-i depista pe poluatori”, povestește primarul.

Concluzia celor de la Mediu a fost clară. Cei din cauza cărora mii de persoane trebuie să suporte în fiecare seară mirosuri de nedescris sunt cei de la firma Azur.  Robu amenință că dacă firma nu-și va rezolva problema de poluare îi va ridica autorizația de funcționare, chiar și cu riscul pierderii locurilor de muncă pe care compania le oferă.

“Concluzia este foarte clară. Garda de Mediu a decis că poluatorul este compania Azur. Se vor face investigații pentru a se stabili exact ce se întâmplă acolo și vom sancționa firma Azur și dacă nu va fi în stare să-și rezolve problema îi vom ridica autorizația de funcționare, avizul de mediu, cu riscul pierderii locurilor de muncă pe care le oferă”, a declarant Robu.

Totuși, edilul spune că avertismentul este valabil pentru toate companiile care poluează aerul la Timișoara.  Chiar și atât de controversata companie Continental este vizată de furia primarului, chiar dacă aceștia au mai fost păsuiți pentru aproximativ un an și jumătate, având în vedere că a pornit o investiție prin care promite că va minimiza disconfortul produs oamenilor ce locuiesc în zonă.

“Ce spun acum viozavi de firma Azur este valabil pentru oricare ala. Nimic nu e mai important ca sănătarea cetățenilor și ne dorim ca țimișorenii să trăiască sănătos și, de aceea , nu ne va interesa niciun aspect de beneficitate. Compania Continental a pus la punct unele investiții prin care promite că va minimiza dizconfortul provocat cetățenilor. Dacă nu se va reuși, vom cere relocare. Aceste anunțuri trebuie luate la modul general. Ele sunt valabile pentru orice companie”, a mai spus edilul.

În ceea ce privește compania Azur, șeful Direcției de Mediu, Adrian Bere, anunță că deja s-a deschis o anchetă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*