Ultimele stiri

Baghete cu nucă

baghete cu nuca

Ingrediente: 1 ou întreg, 1 gălbenuş, 280 g zahăr, 280 g nuci.
Pentru glazură: 1 albuş, 140 g zahăr, zeama de la o jumătate de lămâie, 1 plic zahăr vanilat.

Preparare:

Oul întreg şi gălbenuşul se freacă cu zahărul 15 minute, apoi se adaugă nucile măcinate. Se amestecă totul bine, compoziţia se pune pe o tavă de plastic şi se întinde cu făcăleţul o foaie dreptunghiulară de ½ cm grosime. Se taie în baghete de 1 cm cu cuţitul.

Albuşul se freacă cu zahărul şi zeama de lămâie până se face o smântână groasă. Se întinde apoi pe foaia de aluat întinsă şi tăiată în baghete. Se ridică apoi fiecare baghetă cu cuţitul introdus sub ea şi se pune pe dosul unei tăvi neunse, pe o foaie de hârtie de copt cu distanţa de 2cm între ele. Se dau la foc moale cu uşa cuptorului complet deschisă circa 30 minute. După 15 minute se întoarce tava, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*