Ultimele stiri

Budincă de cartofi şi cârnaţi

budinca de cartofi cu carnati

Ingrediente

400 g cartofi
2 chifle
50 ml lapte
2 cepe roşii
½ tijă de ţelină
250 g cârnaţi
3 ouă
50 g unt
sare
piper

Mod de preparare

Cartofii bine spălaţi se fierb, în coajă, în apă cu sare. Fierţi şi puţin răciţi se curăţă şi se zdrobesc. Chiflele se curăţă de coajă şi miezul se pune la înmuiat în lapte.

Se taie rondele ceapa şi cârnaţii, ouăle se bat ca pentru omletă şi se pun peste miezul înmuiat. Se adaugă cartofii zdrobiţi, cârnaţii, ceapa şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se amestecă bine şi se pune compoziţia într-un vas uns cu unt.

Se dă vasul la cuptor pentru 35-40 minute până ce se formează o crustă aurie. Budinca se serveşte cu rondele din tijă de ţelină şi inele de ceapă, cu frunze de ţelină, tocate sau nu, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*