Ultimele stiri

Budincă de mazăre

budinca de mazare

Ingrediente:

400 g mazăre boabe
› 2 ardei graşi roşii
› 100 g unt › 3 ouă
› 4 linguri de făină
› 4 linguri de parmezan
› 150 ml lapte › 3 linguri smântână
› sare › piper › pesmet
› câteva fire de mărar tocat fin
› 1 ou pentru uns compoziţia
› unt pentru tapetarea tăvii

Cum se prepară:

Cureţi mazărea, o speli şi o pui la fiert. După ce s-a fiert, o pui într-o strecurătoare. Într-un vas, pui untul, adaugi ardeiul tocat, laşi puţin şi torni laptele amestecat cu făina, după ce s-a îngroşat adaugi smântâna şi mai laşi puţin la fiert, apoi opreşti focul şi dai vasul deoparte. După ce s-a răcit, adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, parmezanul ras şi mazărea, potriveşti de sare şi piper, apoi amesteci uşor.

Separat baţi albuşurile spumă şi le torni în compoziţia cu mazăre. Amesteci uşor, de sus în jos. Dacă ţi se pare prea moale compoziţia mai poţi presăra puţin pesmet. Tapetezi cu unt şi pesmet o tavă şi torni compoziţia, nivelezi, presari mărarul şi ungi cu un ou bătut bine. Laşi la copt aproximativ 40 de minute, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*