Ultimele stiri

Budincă de prune uscate

budinca de prune uscate

Ingrediente pentru budincă de prune uscate:

Pentru blat:

200 g prune uscate
100 g făină
75 g zahăr
1 plic cu zahăr vanilat
2 linguri ulei
50 g smântână
3 ouă
sare

Mod de preparare pentru budincă de prune uscate:

Se acoperă prunele cu apă călduţă şi se lasă 30 de minute să se hidrateze, apoi se scurg de apă şi se scot sâmburii. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, se adaugă treptat uleiul, smântâna, sarea, iar la sfârşit se adaugă făina. Se amestecă totul foarte bine. Se toarnă compoziţia într-o formă termorezistentă, unsă şi tapetată cu făină. Deasupra se pun prunele, apoi forma se introduce în cuptorul bine încălzit, pentru 30 de minute, la foc potrivit. Budinca de prune uscate se taie direct în formă, după răcirea completă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*