Ultimele stiri

Chec cu miere

chec cu miere

De ce ai nevoie pentru checul cu miere:

150 g făină › 250 g unt › 3 ouă › 200 g miez de
nucă măcinat › 250 ml miere › 1 măr › 2 linguri pudră
de cacao › ½ baton de vanilie › 1 lingură zeamă de
lămâie › 1 praf de copt › 100 ml vişinată › scorţişoară
măcinată › 2 cuişoare pisate pulbere (opţional)

Pentru ornat:

› 10 nuci › 50 g alune

Cum se prepară checul cu miere

Se freacă untul cu mierea, se adaugă pe rând ouăle, amestecând bine înainte de a mai adăuga altul. Se aromatizează cu batonul de vanilie tocat foarte fin, scorţişoară măcinată şi cuişoare pisate pulbere (opţional). Se adaugă vişinata, nucile măcinate, pudra de cacao, mărul ras stropit cu zeamă de lămâie. La sfârşit, se adaugă, în ploaie, făina cernută cu praful de copt şi se amestecă uşor până se omogenizează.

Se toarnă compoziţia într-o formă de chec tapetată cu folie specială de copt şi se presară deasupra alunele zdrobite grosier şi jumătăţi de miez de nucă. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 40-45 de minute până trece proba cu scobitoarea. Se scoate din formă după răcirea completă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*