Ultimele stiri

Chiftele greceşti

chiftele grecesti

Ingrediente:

1 kg carne tocată (vită, porc sau miel)
1 ceapă
3 căţei de usturoi
1 ou
4 linguri pesmet
1 lingură chimion măcinat
1 lingură oregano uscat
150 g făină
ulei pentru prăjit
sare
piper
iaurt pentru servit

Mod de preparare:

Se toacă carnea, se amestecă cu ceapa mărunţită, usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, chimionul măcinat, oregano, sare şi piper, după gust. Se frământă bine toate ingredientele.

Se modelează cu mâna chiftele rotunde (sau alungite), se trec prin făină şi se rumenesc pe toate părţile în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de grăsime şi se aşază pe un platou cald. Se servesc garnisite cu iaurt gras grecesc, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*