Ultimele stiri

Ciocănele de pui picante la grătar

ciocanele de pui picante la gratar

Pentru această reţetă recomandăm un sos uşor picant. Ai nevoie de 200 ml apă, 1 lingură bulion, 6 ardei iuţi, 50 ml oţet, 1 lingură amidon, sare,2 căţei usturoi şi 1 lingură de zahăr. Cureţi de seminţe, parţial, ardeii şi îi acoperi cu apă fierbinte, 15 minute. Îi scurgi de apă şi îi mărunţeşti, împreună cu usturoiul. Îi poţi zdrobi, până obţii o pastă. Pui la fiert apa, oţetul şi zahărul, şi amesteci, până când acesta se topeşte integral. Adaugi pasta de ardei şi usturoi, bulionul, sarea, şi mai laşi câteva minute pe foc. Adaugi şi amidonul dizolvat în puţină apă rece şi amesteci în continuare. Laşi să se răcească înainte de servire.

Ingrediente:

3 pulpe de pui
2 linguriţe cimbru uscat
2 linguri boia de ardei iute
1 linguriţă boia de ardei dulce
ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Speli pulpele de pui şi le laşi pe un ştergar de hârtie să se scurgă de apă. Le pui într-un vas, le ungi cu ulei pe toate părţile, le presari cu sare, piper şi cu boia dulce şi iute. La sfârşit le dai şi cu cimbru. Le frigi pe grătarul încins, rotindu-le din când în când, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*