Ultimele stiri

Ciocolată de casă cu nuci

ciocolata de casa cu nuci

Ingrediente pentru ciocolată de casă cu nuci:

250 g zahăr
250 g lapte praf
200 g unt
50 g pudră de cacao
150 ml apă
esenţă de rom
150 g nuci zdrobite

Mod de preparare pentru ciocolată cu nuci:

Se fierbe apa cu zahărul până apare la suprafaţă spumă şi siropul se îngroaşă puţin. Se ia deoparte şi după ce se răcoreşte puţin, se adaugă untul. Se amestecă foarte bine până se omogenizează perfect.

Separat, se amestecă laptele praf cu pudra de cacao şi se toarnă treptat în sirop, amestecând permanent ca să nu se facă cocoloaşe. Se adaugă esenţă de rom, după gust, şi miezul de nucă rumenit puţin în cuptor şi zdrobit mai mare. Se amestecă uşor. Compoziţia obţinută se întinde într-o tavă tapetată cu folie specială de copt, se nivelează la grosimea dorită şi se pune la frigider ca să se întărească. Această ciocolată de casă cu nucă se porţionează, după dorinţă, când este complet întărită, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*