Ciorbă de cartofi noi cu bulion și borș de casă
Ingrediente:
1 kg cartofi
o ceapă mare
2 morcovi
o rădăcină de ţelină
4 roşii în bulion
3 linguri ulei
1/2 l borş
2-3 linguri de orez
sare
Pentru servit:
leuştean
smântână
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, morcovii şi ţelina, le speli şi le dai pe răzătoare. Încingi uleiul şi le căleşti 5 minute. Adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Îi laşi un minut. Torni apă peste legume şi laşi să fiarbă 25 de minute. După ce au fiert cartofii, adaugi orezul şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe şi mai laşi 10 minute pe foc. Între timp, clocoteşti borşul separat, îl torni peste legume şi acreşti astfel după gust. După încă un clocot, stingi focul. Serveşti ciorba de cartofi noi cu bulion şi borş de casă cu leuştean şi smântână, scrie Click.
Scrie un comentariu