Ultimele stiri

Ciorbă de ciuperci cu mărar

ciorba de ciuperci cu marar

Ingrediente:

1/2 kg de ciuperci albe
2 morcovi
1 ardei gras
1 ceapă mare
1 albitură
4 roşii
1 l borş
3 linguri ulei
200 g smântână
sare
1 legătură mărar

Cum se prepară:

Se curăţă ciupercile de coajă, se rup codiţele şi se spală bine. Într-o oală mai mare se călesc în ulei legumele tocate mărunt, circa 10 minute. Se adaugă ciupercile, se lasă 5 minute, după care se toarnă 2 l apă. Se lasă să fiarbă 15 minute. Între timp, separat, se fierbe borşul şi se dau roşiile pe răzătoare. Dacă au trecut 15 minute se pun roşiile în oală şi se lasă încă 10 de minute la fiert. Se pune şi borşul, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să mai dea un clocot. Se trage oala de pe foc, se presară mărar tocat fin, se acoperă şi se lasă aşa 5 minute înainte de a o servi cu smântână. Şi gata o ciorbă bună de ciuperci cu mărar, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*