Ultimele stiri

Ciorba de miel din Banat

ciorba de miel

Ingrediente:
– 1 kg carne miel,
– 1 morcov,
– 2 patrunjei,
– 1 ceapa,
– 8-10 boabe piper,
– boia de ardei dulce,

– 2 linguri orez,
– 2 galbenusuri,
– 2 linguri smantana,
– zeama de lamaie,
– sare,
– patrunjel verde

Mod de preparare:
1. Se pune carnea de miel in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare.
2. Se spala cele 2 linguri de orez si se pun in ciorba de miel sa fiarba. Se face separat un rantas dintr-o lingura grasime si o lingura faina; cand rantasul este rumen, se pune ceapa taiata marunt si se lasa pana se rumeneste putin si aceasta, apoi se adauga putina boia de ardei, precum si putina supa sau apa.
3. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, apoi se toarna in oala cu ciorba de miel banateana si se lasa sa mai fiarba putin. Cand este gata ciorba de miel se lasa putin sa se raceasca, apoi se drege cu cele doua galbenusuri si cele 2 linguri de smantana.
4. Se pune de asemenea zeama de lamaie dupa gust si patrunjelul verde tocat Mod de servire Se serveste fierbinte.
Pofta buna!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*