Ultimele stiri

Cod cu piure de mazăre

cod cu piure de mazare

Ingrediente

1 bucată filé de cod

300 g mazăre congelată

2 linguri ulei de măsline

sare

Pentru sosul de ciuperci

6 ciuperci albe

1 ceapă albă mică

4 linguri ulei de măsline

4 linguri făină

1 cană supă de vită din cuburi

sare

piper

Pentru decor

½ ardei gras roşu

verdeaţă, după gust

Mod de preparare

Speli peştele, îl porţionezi şi pui bucăţile uscate să se prăjească în ulei. Pui mazărea la fiert şi apoi o zdrobeşti şi o freci cu ulei de măsline şi sare. Pentru sos topeşti un tul într-o tigaie şi pui ceapa să se călească.

Separat, sotezi şi ciupercile în unt, în altă tigaie. După ce s-a înmuiat ceapa adaugi făina şi sarea şi amesteci rapid până ce s-au încorporat făina cu untul. Adaugi ciupercile, stingi cu supa de vită şi amesteci până ce făina se dizolvă în supă şi nu sunt cocoloaşe. Laşi să fiarbă la foc mic până sosul se îngroaşă. Îl strecori sau îl serveşti cu tot cu ciuperci. Serveşti peştele cu piure de mazăre şi sos cu decor de fâşii subţiri de ardei gras, sotate şi ele, şi verdeaţă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*