Ultimele stiri

Conopidă cu ciuperci la cuptor cu caşcaval, unt şi lapte SOLE

Conopidă cu ciuperci la cuptor cu caşcaval, unt şi lapte SOLE

Reteta postata de Costina.

Ingrediente necesare:

-o conopidă de circa 1kg.
-5-6 ciuperci mari
-125 g unt SOLE
-3 linguri de făină
-1 cană de lapte SOLE
-3 ouă
-3 roșii
-200 g cașcaval SOLE
-sare, piper
-oțet, pesmet
-smântână SOLE, dupa gust

Modul de preparare

Ieiconopida, o desfaci în bucățele și o opărești în apă sărată în care ai pus si olingură de oțet. Scurgi bine bucățile de apă și le pui într-un vas
termorezistent uns cu unt și presărat cu pesmet. Speli ciupercile, le tai felii și le călești în unt SOLE. Din untul rămas, făină șilapte SOLE faci un sos. Potrivești gustul de sare și piper după preferință.După ce s-a răcit adaugi ouăle bătute, ciupercile și 100 g cașcaval SOLE ras.Cureți roșiile de coajă și de semințe și le pui peste bucățile de conopidă.

Torni sosul, pui restul de cașcaval SOLE ras și câteva bucăți de unt SOLE, apoi dai vasul la cuptor circa 30 de minute.

Dupa ce e gata,servești conopida astfel preparată ,fierbinte, simplă cu smântână SOLE sau cusos de roșii.

Poftă buna!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*