Ultimele stiri

Cozonac cu fructe glasate

cozonac cu fructe glasate

Ingrediente

1 kg făină albă
25 g drojdie proaspătă
6 ouă
300 g unt
200 g zahăr
300 ml lapte
1 praf de sare
½ linguriţă nucşoară
150 g stafide macerate în 3 linguri de rom
100 g migdale feliate
100 g cireşe confiate
50 g portocale glasate
3 linguri unt pentru stropit
zahăr pudră pentru decor
coajă de lămâie şi portocală rasă

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în 3 linguri de lapte călduţ, adaugi 2 linguri de făină, amesteci şi laşi aluatul format la dospit circa 40 de minute, până îşi dublează volumul. Cerni făina de două ori, o amesteci cu maiaua dospită, laptele călduţ în care ai dizolvat zahărul, ouăle bătute, nucşoara, untul topit şi un praf de sare. Frămânţi bine până se formează un aluat omogen
şi elastic.

Adaugi fructele confiate tăiate, stafidele scurse, fulgii de migdale şi coaja rasă de lămâie şi portocală. Frămânţi bine şi cu multă răbdare, deoarece fructele au tendinţa de a
nu se lăsa încorporate în aluatul gras. Laşi aluatul la crescut, la loc cald, ferit de curent, circa două ore.

Împarţi aluatul în două, întinzi două foi şi rulezi astfel încât să obţii o creastă pe mijloc. Aşezi cozonacii pe o tavă cu hârtie de copt şi îi laşi să mai crească circa o oră.

Îi introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, la foc potrivit. Faci testul cu scobitoarea. Scoţi tava din cuptor şi îi stropeşti cu unt topit, după care îi
presari cu zahăr pudră din belşug, îi laşi să se răcească bine, după care îi înfăşori în folie alimentară şi îi păstrezi la loc răcoros, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*