Ultimele stiri

Crap umplut

crap umplut

Ingrediente

1 crap de circa 2 kg
3 felii pâine
100 ml lapte
70 g miez de nucă
2 căţei usturoi
250 g carne de porc tocată
2 ouă
sare
piper negru măcinat
3-4 linguri ulei
1 vârf de cuţit chimen măcinat
2 rămurele rozmarin proaspăt
2 lămâi

Mod de preparare

Cureţi crapul de solzi şi de intestine, îl speli bine şi îl laşi să se scurgă. Între timp, pui feliile de pâine la înmuiat în lapte, după care le storci bine şi le aşezi într-un castron. Adaugi carnea tocată, nuca măcinată, usturoiul pisat şi ouăle bătute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci bine. Umpli crapul cu compoziţia de carne
şi coşi burta.

Aşezi hârtie de copt într-o tavă, o stropeşti cu ulei şi pui crapul. Îl stropeşti cu ulei şi pe el, îl presari cu chimen şi torni în tavă 100 ml de apă. Îl introduci în cuptorul încălzit în prealabil la 170° C pentru o oră.

Cu 10 minute înainte ca peştele să fie gata, adaugi în tavă şi pe el felii de lămâie şi crenguţe mici de rozmarin. Îl serveşti cald, cu lămâie, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*