Ultimele stiri

Dacă vedeți persoane fără adăpost, telefonați la 112

Prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, a convocat, astăzi, la Instituția Prefectului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia s-a stabilit luarea măsurilor necesare, având în vedere temperaturile foarte scăzute din aceste zile și prognoza pentru zilele următoare. Conform prognozei meteorologice, în județul Timiș, până la data de 2 ianuarie 2015, noaptea și dimineața temperaturile vor scădea până la – 17 grade.

„Se va trece la identificarea, preluarea și transportul persoanelor fără adăpost în spații special amenajate, la nivelul fiecărei localități. În acest scop, se vor implica în activitățile de preluare și transport a persoanelor fără adăpost toate instituțiile cu atribuții în domeniul protecției populației (Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul Județean de Poliției, Inspectoratul Județean de Jandarmerie, ISU Banat, Poliția Locală, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră – în zona de frontieră). Totodată, prin acțiuni de patrulare a instituțiilor cu atribuții de domeniu, în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, se va încerca găsirea acestora și transportul în spațiile special amenajate.

În cazul în care este aceste persoane sunt bolnave vor fi transportate, întâi, la Unitatea pentru Primiri Urgențe pentru a li se acorda îngrijiri medicale. La nivelul unităților administrativ teritoriale se vor identifica persoanele care locuiesc în spații fără încălzire, acestea urmând să fie transportate, în perioadele cu temperaturi foarte scăzute, în spațiile speciale amenajate la nivelul localităților”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Prefecturii.

Dacă vedeți pe stradă persoane fără adăpost, telefonați la numărul uni de urgență 112.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*