Ultimele stiri

De la Robu citire: Alina Gorghiu n-a fost impusă de Klaus Iohannis

Nicolae Robu

Cu înțelepciune și punere în prim-plan a intereselor partidului. Așa spune primarul Nicolae Robu că a fost depășită situația dificilă a alegerii unui nou președinte interimar al vechiului PNL. Alegerea Alinei Gorghiu i se pare una protrivită liderului PNL de Timiș, spunând că prin alegerea acesteia se va putea fructifica la maximum  succesul avut în alegerile prezidențiale.

“Am ales un președinte interimar al componentei istorice a PNL, care va fi co-președintele PNL, redefinit prin fuziune. Mă bucur că acest moment delicat a fost depășit de PNL cu înțelepciune și punere în prim-plan a intereselor partidului nostru și în rezonanță cu așteptările electoratului nostru. Vreau să o felicit pe Alina Gorghiu cum am felicitat-o și face to face și să-i felicit și pe Ludovic Orban și pe Teodor Atanasiu. Cel din urmă a ales să-și retragă candidatura și Ludovic Orban a înțeles să-și joace șansele într-o manieră elegantă, acceptând rezultatul nefavorabil lui cu angajamentul de a face echipă cu Alina Gorghiu și cu noi toți, ceilalți, astfel încât să putem fructifica la maximum succesul pe care l-am reputat în alegerile prezidențiale, prin alegera ca președinte al României pe candidatul nostru, Klaus Iohannis”, a spus primarul Nicolae Robu.

Despre perioada interimatului Alinei Gorghiu, liderul PNL Timiș nu a putut da prea multe detalii. Deși spune că în mod normal acesta ar trebui să țină până în 2017, atunci când se va trece la conducere monocefală, acest lucru nu este bătut în cuie.

„Nu vă pot spune cum va ține acest interimat. La cum sunt lucrurile rânduite, el ar ține după 2017, după ce am trece de alegerile locale și parlamentare din 2017. Nu este exclus, însă, ca la un moment dat, înainte de 2017, să aibă loc un congresl al PNL care să schimbe ceea ce s-a stabilit în contextul fuziunii. Oricum, dacă acest lucru se va întâmpla, evenimentul nu trebuie să aibă loc cu suficient timp înainte de alegerile locale din 2016, astfel încât să ne putem pregăti așa cum se cuvine de aceste alegeri pentru a le câștiga”, a mai spus Robu.

Despre zvonurile că alegerea fostului purtător de cuvânt al PNL-ului în poziția de președinte, ar fi fost o decizie impusă de președintele Klaus Iohannis, Robu a spus: „Este o aberație, născută din necunoașterea situației de fapt și de drept din PNL-ul actual. În primul rând, Alina Gorghiu nu a fost impusă, ci votată cu un scor foarte bun. Președintele și-a exprimat o dorință, dar nu are mecanismele să impună o astfel de poziție. PNL este un partid democratic în care nimeni nu impune, ci fiecare decide dacă urmează o anumită recomandare sau nu”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*