Ultimele stiri

Friptură de miel cu rozmarin

friptura de miel cu rozmarin

Ingrediente:

1 pulpă de miel cu os (din spate)
4 linguri ulei de măsline
2-3 crenguţe de rozmarin verde
5-6 căţei de usturoi (tăiaţi „bastonaşe”)
200 ml vin alb sec
1 lingură miere
sare
piper

Pentru sosul marinat

zeama stoarsă de la o lămâie
1 linguriţă pudră de ghimbir
5 linguri vin
1 linguriţă piper proaspăt măcinat
6 căţei de usturoi zdrobiţi
1 lingură sos de soia
1 linguriţă sare
1 lingură zahăr brun

Mod de preparare
Se amestecă într-un bol mare ingredientele pentru sosul marinat, apoi se freacă pulpa de carne cu acest sos, pe toate părţile. Se acoperă bolul cu folie şi se lasă la rece cel puţin trei ore sau peste noapte. Se scurge carnea de sos, se înţeapă în mai multe locuri cu vârful unui cuţit ascuţit şi se trec prin găurile obţinute rămurele de rozmarin şi câte un „bastonaş” de usturoi, apoi bucata de carne se aşază într-o tavă încăpătoare, unsă generos cu ulei de măsline.

Se toarnă peste carne sosul marinat, la care se adaugă o lingură de miere, 200 ml vin alb, sare şi piper, dacă mai este cazul. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul bine încins, pentru circa două ore. Înainte cu 30 de minute de a fi gata, se îndepărtează folia, se stropeşte friptura cu sosul din tavă şi se lasă să se rumenească frumos deasupra. Se serveşte cu diferite garnituri de legume sotate sau cu salată asortată, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*