Ultimele stiri

Friptură de miel la cuptor cu lămâie

friptura de miel la cuptor cu lamaie

Ingrediente pentru friptură de miel la cuptor cu lămâie:

1,5 kg cotlet de miel sau pulpă
2 căţei de usturoi
1 legătură cimbru
1 lămâie
25 g unt

Pentru legumele de primăvară:

8 dovlecei tineri
200 g morcovi
10 fire de praz
1 lingură ulei de măsline
1 linguriţă oţet balsamic
coaja rasă de la 1 lămâie
8 ridichi
sare
piper

Mod de preparare pentru fritpură de miel la cuptor cu lămâie:

Încingi cuptorul la 200° Celsius, asezonezi carnea de miel cu sare, piper, după gust, după care o împănezi cu bucăţele de usturoi. O presari cu o jumătate de legătură de cimbru tocat şi zeama de la o jumătate de lămâie. Aşezi carnea într-o tavă, o ungi din belşug cu unt şi o laşi la cuptor 40 de minute. Pentru legume, pui la fiert, într-o oală mai mare, apă cu sare. Când dă în clocot, fierbi legumele tăiate fâşii, pe rând, 2-3 minute (excepţie făcând ridichile), după care le scoţi într-un bol cu apă şi gheaţă. Le scurgi şi le laşi la uscat pe un prosop de bucătărie.

Într-o tigaie cu o lingură de ulei încins, căleşti legumele până încep să prindă culoare, adaugi oţetul, coaja de lămâie şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Reduci focul, adaugi ridichile tăiate sferturi, le stropeşti cu puţin ulei şi mai laşi puţin. Pentru a prepara un sos simplu, storci lămâile şi sucul îl pui în zeama lăsată de miel în tavă, amesteci până la omogenizare, după care îl strecori. Serveşti friptura de miel la cuptor cu lămâie cu legume şi cu sos, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*