Ultimele stiri

Găluşte de cartofi umplute cu cârnaţi

galuste de cartofi umplute cu carnati

Ingrediente

½ kg cartofi
100-150 g făină
1 linguriţă ulei
sare
1 ou
3 cârnaţi subţiri

Mod de preparare

Se spală foarte bine cartofii şi se pun la fiert cu tot cu coajă în apă rece cu sare. După ce s-au fiert şi răcorit puţin, se descojesc şi se pasează ca pentru piure. În cartofii pasaţi se adaugă oul, sare după gust (atenţie! şi cârnaţii au sare), uleiul şi făina. Se frământă un aluat care trebuie să se desprindă de pe mână. Cantitatea de făină poate fi mărită dacă aluatul nu se dezlipeşte de mână.

Cârnaţii se taie rondele mici sau cubuleţe şi se prăjesc rapid, dar nu complet. Din aluatul de cartofi se modelează bile de mărime medie, se pun în podul palmei, se face o adâncitură în care se adaugă cubuleţe de cârnaţi. Se acoperă cu aluat.

Se pun gogoşile la prăjit în baie de ulei şi se scot pe şerveţele absorbante, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*