Ultimele stiri

Găluște de mămăligă cu brânză

galuste de mamaliga cu branza

Ingrediente:

750 ml lapte
1/2 cub supă de pui
250 g mălai
70 g unt
2 ouă
4 linguri pudră pentru găluşte de cartofi
sare
4 felii bacon
4 frunze de salată verde
250 g brânză de oaie

Cum se prepară:

Se pune laptele într-o cratiţă, pe foc mic, se dizolvă cubul de supă de pui în el şi când dă în clocot se adaugă mălaiul în ploaie. Se fierbe, amestecând constant, până se îngroaşă. Se dă deoparte, se adaugă 40 g de unt, se amestecă şi se lasă să se răcorească bine. Se pune mămăliga într-un castron, se adaugă treptat ouăle, pudra pentru găluştele de cartofi şi se omogenizează. Se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Se pun la fiert 2 litri de apă cu sare.

Se formează din compoziţia cu mămăligă un sul de 5 cm grosime, se taie în bucăţi şi fiecare bucată se modelează în găluşte de aproximativ 7 cm lungime. Se pun găluştele în apa clocotită şi se fierb încet 10 minute. Se scot într-o strecurătoare, se lasă să se scurgă bine şi se adaugă peste ele restul de unt topit. Se taie baconul fâşii şi se rumenesc într-o tigaie fără grăsime. Se spală frunzele de salată şi se usucă bine. Se aşază găluştele pe frunze de salată, se presară cu brânză şi cu bacon. Şi gata, ai obţinut cele mi bune găluşte de mămăligă cu brânză, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*