Ultimele stiri

Gem de ananas

gem de ananas

Ai nevoie de: 
› 1 kg ananas
› 300 g zahăr
› 1 lingură zeamă de lămâie
› 1 baton scorţişoară
› 3 cuişoare
› 1 stea de anason

Cum se prepară
Cureţi ananasul de coajă şi de cotoare. Îl tai cubuleţe, îl storci, iar zeama o păstrezi într-un bol. Pui ananasul într-o crăticioară cu pereţii dubli, adaugi zahărul, zeama de lămâie, batonul de scorţişoară, anasonul, cuişoarele şi jumătate din cantitatea de zeamă. Laşi la fiert circa 60 de minute, până se îngroaşă, amestecând din când în când.
Dacă dulceaţa scade prea mult, mai poţi adăuga din zeama de ananas rămasă. Torni dulceaţa în borcane sterilizate, închizi ermetic şi laşi la răcit la temperatura camerei, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*