Ultimele stiri

Gogoşi cu brânză dulce şi însiropate

gogosi cu branza dulce si insiropate

Ingrediente pentru gogoşi cu brânză dulce şi însiropate:

Pentru gogoşi:

500 g făină
150 ml lapte
3 gălbenuşuri
25 g drojdie
100 g zahăr
sare

Pentru cremă:

200 g brânză dulce
2 plicuri zahăr vanilat
100 ml frişcă lichidă
coaja rasă de la o lămâie

Pentru sirop:

250 ml apă
150 g zahăr
1 esenţă de vanilie

Mod de preparare pentru gogoşi cu brânză dulce şi însiropate:

Se frământă un aluat din toate ingredientele şi se lasă la crescut, într-un loc cald, circa 30 de minute. După ce a dospit, se întinde o foaie şi, cu ajutorul unui pahar, se taie gogoşelele. Se mai lasă 10 minute să mai crească şi se prăjesc în baie de ulei încins. Se bate frişca, se adaugă peste ea brânza scursă bine, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie. Se prepară un sirop din apă, zahăr şi esenţa de vanilie şi se trece fiecare gogoaşă prin acest sirop. Se taie gogoşile pe jumătate şi se umplu cu crema de brânză, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*