Ultimele stiri

Gulii umplute

gulii implute

Ingrediente
8 gulii medii (câte 2 pentru fiecare porţie)
Pentru umplutură
800 g carne tocată, după gust
2 morcovi mari
1 lingură de zahăr
sare
piper
Pentru sos
2 linguri ulei
1 lingură făină
supa în care au fiert guliile
miezul de gulii scobit
4 linguri smântână
sare
piper
8 linguri orez

Preparare

1.    Cureţi guliile de coajă, le speli, le scobeşti cu grijă pentru a nu le rupe şi păstrezi miezul. Fierbi guliile în apă cu sare şi le strecori, păstrând zeama în care au fiert.

2.    Separat, fierbi şi morcovii întregi în apă cu sare, la care adaugi o lingură de zahăr.

3.    Toci mărunt jumătate din cantitatea de miez şi o căleşti în ulei. Adaugi carnea tocată şi o căleşti împreună cu miezul până îşi schimbă complet culoarea. Umpli guliile cu acest amestec şi le aşezi într-o formă termorezistentă împreună cu morcovii tăiaţi rondele, orezul ales şi spălat şi miezul păstrat al guliilor, pe care îl tai cuburi.

4.    Amesteci uleiul, făina, supa de gulii, sare şi piper, după gust, şi adaugi acest amestec în forma cu gulii, pe care o introduci la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, scoţi vasul şi torni smântâna peste orez, morcov şi miezul guliilor. Mai laşi 5 minute la cuptor, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*