Îngheţată de vanilie cu zahăr ars
Ingrediente
Pentru îngheţată
1 l lapte
6 ouă
350 g zahăr
1 baton vanilie
Pentru crusta de zahăr ars
250 g zahăr
50 g nuci zdrobite
Mod de preparare
Fierbi laptele, adaugi zahărul și vanilia și-l mai lași să fiarbă 5 minute. Separat, într-un vas, bați ouăle spumă.
Torni peste ouă laptele fierbinte, puțin câte puțin, amestecând continuu. Pui vasul pe foc și amesteci, însă ai grijă să nu înceapă să fiarbă. Stingi focul și lași compoziția să se răcească puțin, după care o strecori printr-o sită deasă. După ce s-a răcit complet o pui în vas la congelator, iar din când în când amesteci pentru a nu se forma cristale de gheață.
Pentru crusta de zahăr ars, topești zahărul într-o cratiță. Când capătă o nuanță arămie, adaugi miezul de nucă zdrobit și amesteci. Răstorni zahărul pe o suprafață tare și-l nivelezi. După ce s-a răcit, zdrobești zahărul ars și decorezi cu el cupele de înghețată, scrie Click.
Scrie un comentariu