Ultimele stiri

Îngheţată de vanilie cu zahăr ars

inghetata de vanilie

Ingrediente

Pentru îngheţată

1 l lapte
6 ouă
350 g zahăr
1 baton vanilie

Pentru crusta de zahăr ars

250 g zahăr
50 g nuci zdrobite

Mod de preparare

Fierbi laptele, adaugi zahărul și vanilia și-l mai lași să fiarbă 5 minute. Separat, într-un vas, bați ouăle spumă.

Torni peste ouă laptele fierbinte, puțin câte puțin, amestecând continuu. Pui vasul pe foc și amesteci, însă ai grijă să nu înceapă să fiarbă. Stingi focul și lași compoziția să se răcească puțin, după care o strecori printr-o sită deasă. După ce s-a răcit complet o pui în vas la congelator, iar din când în când amesteci pentru a nu se forma cristale de gheață.

Pentru crusta de zahăr ars, topești zahărul într-o cratiță. Când capătă o nuanță arămie, adaugi miezul de nucă zdrobit și amesteci. Răstorni zahărul pe o suprafață tare și-l nivelezi. După ce s-a răcit, zdrobești zahărul ars și decorezi cu el cupele de înghețată, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*