Ultimele stiri

”La mulți ani” prin felicitare clasică sau mail?

Aproape jumatate (41%) dintre europeni le transmit celor dragi urarile de sarbatori cu ajutorul apelurilor telefonice, arata rezultatele studiului Samsung Techonomic, citat de presa centrala.

Astfel, in perioada Craciunului, 41% dintre europeni prefera sa le ureze sarbatori fericite celor dragi prin apeluri telefonice, iar 31% dintre ei trimit mesaje text. Doar 22% dintre europeni au spus ca inca mai scriu scrisori traditionale, cei care trimit carti postale de sarbatori fiind si mai putini, 11%.

Pe langa varianta mesajelor text, exista si cea a felicitarilor transmise prin email. Acestea sunt la indemana oricui si ajung imediat la destinatar, avantaje pe care felicitarea clasica nu le are.

Chiar si in aceste conditii, se poate spune ca felicitarea clasica s-a demodat? Felicitarea clasica il mai surprinde intr-un mod placut pe destinatar?

Argumente PRO

1. Felicitarea clasica, mai ales daca este scrisa de expeditor, reprezinta un mod personal de a transmite o urare, comparativ cu o felicitare prin email, care are, de cele mai multe ori, un mesaj prestabilit si care nu poate fi semnata de persoana care o trimite. In plus, acest tip de felicitare ii impune expeditorului sa isi aleaga cuvintele cu grija, pentru ca daca greseste nu mai poate sterge.

2. Desi felicitarile clasice presupun un drum pana la posta, tocmai acest lucru reprezinta o dovada ca expeditorul si-a rupt din timpul sau pentru a transmite urari de bine. O felicitare clasica demonstreaza ca expeditorul s-a preocupat si si-a dat interesul pentru a gasi o formula mai eleganta pentru a-i ura pe cei dragi, spre deosebire de varianta online care este la indemana oricui are un calculator si o adresa de email. Mai mult decat atat, felicitarea clasica poate fi pastrata ca amintire de catre destinatar.

Argumente CONTRA

1. Felicitarile clasice pot ajunge cu intarziere la destinatar, astfel ca mesajul se perimeaza. De asemenea, exista riscul ca felicitarile transmise prin posta sa fie ratacite, iar destinatarul sa nu le primeasca.

2. Un dezavantaj al felicitarilor clasice este acela ca acestea au un format standard, care nu poate fi personalizat. Spre deosebire, felicitarile prin email pot sa contina diferite fotografii, chiar animatii si pot avea atasate si colinde sau alte melodii.

 

Sursa:avocatnet.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*