Ultimele stiri

La Timişoara începe Curăţenia Generală de Toamnă. Care este programul

retim

Aveţi lucruri de aruncat din casă sau din curte? Primăria Timişoara anunţă că începe o nouă ediţie a Acţiunii Ecologice de Curăţenie Generală de Toamnă. Asta pentru că „asigurarea şi păstrarea curăţeniei şi ordinii pe teritoriul localităţilor, buna gospodărire şi respectarea normelor de igienă, constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenţilor economici şi altor persoane juridice, precum şi a cetăţenilor”, transmit reprezentanţii municipalităţii.

Curăţenia Generală de Toamnă are loc în perioada 19 octombrie – 3 noiembrie şi se va desfăşura în două etape:

Etapa I: 19 – 25 octombrie, în cartierele şi zonele din partea de nord a Timişoarei faţă de canalul Bega;

Etapa II: 26 octombrie – 3 noiembrie, în cartierele şi zonele din partea de sud a Timişoarei faţă de canalul Bega.

În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor.

Potrivit unei hotărâri de consiliu local, este “interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, deşeurilor vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice (Curăţenia Generală de Primăvară/Toamnă) mai devreme de o zi faţă de cea în care este programată colectarea, precum şi după ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele din municipiul Timişoara. Proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici le revine obligaţia să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice”.

De asemenea, ”se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici scoaterea şi depozitarea pe domeniul public în cadrul acţiunilor ecologice (Curăţenia Generală de Primăvară/Toamnă), de deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte)”.

Cei care nu respectă aceste prevederi, se pot alege cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 şi 2.000 lei pentru persoanele juridice.

Mai multe informaţii despre campanie sunt disponibile AICI!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*