Ultimele stiri

Maria se pregăteşte pentru interviul de angajare. Ce face pentru a fi sigură că obţine jobul dorit

Maria nu are în acest moment un job stabil, dar este hotărâtă să obţină până la finalul anului un post într-o companie mare. Perioada îi este prielnică, având în vedere că spre sfârşitul anului corporaţiile îşi pregătesc, în general, bugetul pentru anul viitor şi chiar fac angajări. Tot ce trebuie să facă acum este să aplice şi să se pregătească temeinic pentru interviul de angajare.

Eticheta la interviul de angajare este extrem de importantă pentru a face o primă impresie bună în faţa recruiterului. Maria ştie acest lucru aşa că şi-a pregătit un plan care, dacă îl va urma îndeaproape, o va aduce mai aproape de job-ul mult visat.

Paşii pe care trebuie să îi urmeze îi găsiţi mai jos.

1. Îşi pregăteşte un CV clar şi are grijă să nu îi scape nicio greşeală gramaticală la redactare. O astfel de greşeală îi va aduce o bilă neagră în faţa angajatorului care va crede că nu dă atenţie detaliilor.

2. Îşi pregăteşte vestimentaţia cu care se va prezenta la interviul de angajare. Maria ştie că hainele pe care le va purta cu această ocazie trebuie să îi ofere o imagine de profesionist. Fusta nu trebuie să fie prea scurtă, ci mai degrabă până la genunchi. Bluza nu trebuie să fie excesiv de decoltată. Pe deasupra va purta un sacou. Culorile ţipătoare şi accesoriile complicate şi mari ies din discuţie.

3. Odată ajunsă la interviul de angajare, Maria va da dovadă de o atitudine hotărâtă. Va strânge mâna angajatorului uitându-se în ochii lui şi va zâmbi. Aşa va arăta că îi face plăcere întâlnirea.

4. Pentru că îşi doreşte mult să obţină job-ul, ea este pregătită să anticipeze întrebările recruiterului şi să îi puncteze clar momente din experienţa sa care să îi scoată în evidenţă abilităţile şi să arate că este calificată pentru ca ocupa postul vacant.

5. Maria va discuta doar pe subiectele propuse de recruiter, fără a scoate în evidenţă convingerile sale.

6. Pentru că nu vrea să primească o bilă neagră din partea angajatorului, ea nu îşi va critica fostul şef.

7. Trebuie să aibă grijă, totodată, să vorbească corect şi să nu facă greşeli gramaticale în timpul interviului de angajare.

8. Finalul interviului îi oferă oricărui candidat posibilitatea de a-i pune întrebări angajatorului. Maria nu va scăpa această oportunitate pentru că ştie că în acest fel îi va arăta recruiterului că îşi doreşte cu adevărat job-ul şi că este interesată de cultura organizaţională a companiei.

 

 

Sursa: gândul.info

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*