Ultimele stiri

Marius Dugulescu trage un semnal de alarmă cu privire la reabilitarea școlilor din Timișoara

În Timișoara funcționează 31 licee, 16 școli gimnaziale, 14 gradinițe, 6 școli pentru învățământ special, Palatul Copiilor și trei cluburi sportive. Cele mai multe dintre clădirile în care funcționează aceste unități sunt degradate. Intervențiile de cosmetizare care s-au făcut în mandatul actualului primar au fost mai mult de ochii lumii, realizându-se doar cârpeli și mici ingenizări, problemă ridicată de președintele Partidului Mișcarea Populară Timișoara, Marius Dugulescu.

“Aduc în discuție în primul rând, reabilitarea celor trei licee de prestigiu din Timișoara: Loga, Calderon și Lenau. Locuitorii Timișoarei și în special părinții și elevii care studiază la aceste unități nici nu au fost informați cu privire la probleme foarte mari care au apărut. Proiectele Primăriei, plătite din banii timișorenilor, sunt greșite. Au început reabilitările în 2014, suntem în 2016, iar lucrările sunt departe de a fi finalizate”, spune președintele PMP Timișoara, Marius Dugulescu.
Problemele despre care vorbește Dugulescu au fost semnalate de-a lungul timpului și de jurnaliștii din Timișoara, dar nimeni nu s-a sesizat. La Lenau spre exemplu, au scos la licițatie doar 20% din reabilitarea clădirii, proiectanții “uitând” 80% din clădire.
“Cum este posibil așa ceva? Mai grav este că primarul și specialiștii din Primărie nu au sesizat această sincopă, care înțeleg că nu este singura. Am aflat din presă că s-a greșit proiectarea ușilor de acces pe coridoare și în sălile de curs, proiectarea rețelei de alimentare cu energie electrică și chiar casa liftului. În plus, s-au pierdut și foarte mulți bani. Din informațiile pe care eu le am s-au făcut economii de peste 100. 000 de euro din modificarea soluțiilor tehnice”, mai spune Marius Dugulescu.
Candidatul PMP la Primăria Timișoara nu înțelege de ce banii economisiți nu au fost reinvestiți în alte lucrări necesare, sau în mobilierul elevilor. Dugulescu mai trage un semnal de alarmă și cu privire la sumele importante de bani care, în luna decembrie 2015 nu au mai fost decontate de structurile europene, pentru că lucrările nu s-au încadrat în termen. Prin urmare, plățile respective au fost făcute de la bugetul local.
“În Timișoara fiecare proiect crează o problemă. Fiecare proiect înseamnă sume importante din banii publici, aruncate pe fereastră. Noi avem soluții pentru rezolvarea acestor probleme. Într-un cadru legal și cu o echipă responsabilă, proiectele din Timișoara pot fi finalizate în termen, fără a face rabat de la calitate. Reabilitările școlilor sunt lucrări de complexitate medie, iar investițiile sunt suportabile de la bugetul local. În patru ani, aproape toate instituțiile de învâțământ pot fi reabilitate. Există însă nevoie de bună voință și seriozitate”, a conchis președintele PMP Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*