Ultimele stiri

Medicii timișoreni au aflat de la avocați cum să scape de acuzațiile de malpraxis

Dezbatere inedită organizată de Colegiul Medicilor din România, Filiala Timiș, împreună cu Casa de Avocatură Țundrea și Asociații. În cadrul întâlnirii care s-a desfășurat ieri la sediul Colegiului Medicilor din Timișoara, s-a încercat să se răspundă la problemele ridicate de legislaţia actuală din România referitoare la atragerea răspunderii civile, contravenţionale, penale a medicului în situaţia săvârşirii unor erori medicale.

„Clienții sesizează tot felul de erori medicale care pot duce la acuzații de malpraxis. Ni s-a părut important ca medicii să cunoască ce situații pot apărea și mai ales să știe cum se pot apăra care, pe lângă faptul că crează o imagine nefavorabilă, duc la răspunderi civile cu daune morale și materiale extrem de mari, pe care asigurările pe răspundere medicală nu le acoperă”, a precizat avocatul Luminița Țundrea.

Avocatul timișorean le-a recomandat medicilor să încheie un acord medical cu pacienții înainte de a începe un tratament, pentru a elimina posibile acuzații de malpraxis, însă un medic de la Spitalul Județean Timișoara a atras atenția că astfel de acte nu sunt semnate în spitalele publice.

„O știre negativă este mai puternică decât toate reușitele din carieră, îi provoacă medicului un deficit de imagine, lucru care determină scăderea numărului de pacienți care vor apela la el. De aceea, este foarte bine ca medicii să se protejeze prin intermediul unor contracte solide. De asemenea, comunicarea cu pacientul este o altă metodă de prevenție”, a explicat și avocatul Cristina Forga-Simulescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*