Ultimele stiri

Medicii recomandă consumarea berii în timpul iernii

bere

Un consum moderat de bere poate completa foarte bine o dietă sănătoasă şi în anotimpul rece, afirmă medicii nutriţionişti, conform unui comunicat de presă remis Gândul.

Berea este considerată băutura vedetă a sezonul estival, dar nutriţioniştii spun că aceasta nu ar trebui evitată nici în sezonul rece. Dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, comentează câteva dintre motivele pentru care berea e bine să fie consumată şi iarna.

„Datorită proprietăţilor benefice pe care le are asupra organismului, berea poate fi consumată în orice anotimp. Aportul său de vitamine, fibre, antioxidanţi, elemente atât de necesare organismului pentru a funcţiona în parametrii normali este reprezentat, în mod evident, şi iarna. Într-adevăr, sărbătorile se apropie şi nu trebuie neglijată alimentaţia în această perioadă, excesele culinare fiind des întâlnite. Însă, în contextul unui stil de viaţă echilibrat şi a unei alimentaţii corespunzătoare, consumul moderat de bere poate completa foarte bine o dietă sănătoasă şi în anotimpul rece”, spune medicul nutriţionist.

Medicul a expus seria de beneficii pe care această băutură le aduce organismului.

● Sursă de vitamine. Berea poate avea un aport important de substanţe nutritive. Este produsă din hamei, orz şi grâu, astfel încât această băutură conţine mulţi nutrienţi şi vitamine precum: vitamina B, vitamina B2, vitamina B3 si Zinc. O sticlă de bere poate conţine 92 mg de potasiu, 14 mg de calciu şi 48 mg de fosfor, aceste minerale fiind esenţiale pentru un regim alimentar sănătos.

● Sursă de fibre. Datorită conţinutului său de orz, unul dintre ingredientele sale naturale, berea poate fi o sursă de fibre solubile, necesare organismului uman, mai ales în anotimpul rece. Două pahare de bere pot furniza 10% din doza zilnică de fibre recomandată.

● Antioxidanţi. Berea conţine antioxidanţi naturali care pot influenţa în mod pozitiv starea de sănătate a organismului. Aceştia au ca sursă malţul (orz), cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Hameiul conţine flavonoide, antioxidanţi chiar mai puternici decât cei conţinuţi de ceaiul verde sau soia.

● Poate preveni osteoporoza. Berea consumată în cantităţi responsabile poate avea are rolul de a preveni apariţia osteoporezei datorită conţinutului de siliciu important pentru creşterea şi dezvoltarea oaselor.

● Berea nu îngraşă. Potrivit unei serii de cercetări internaţionale, dar şi a celor efectuate anul acesta la nivelul populaţiei României, berea, consumată cu moderaţie, nu provoacă modificări în masa corporală. Un pahar de bere cu alcool conţine aproximativ 100 de kcal, în timp ce unul de bere fără alcool are sub 50 de kilocalori.

Pentru a beneficia de efectele berii, medicii nutriţionişti un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/ zi pentru bărbaţi şi 330 mililitri pe zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.

 

Preluat gândul.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*