Ultimele stiri

Medicii te ajută să lupți cu frigul. Ce recomandări îți fac ca să nu te îmbolnăvești în sezonul rece

frig

Evitați pe cât posibil să ieșiți din casă în zilele cu temperaturi extrem de scăzute – acesta este principala recomandare pe care medicii timișoreni o fac populației astfel încât să nu se îmbolnăvească. De asemenea, este bine ca oamenii să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate – căciuli, mănuși etc. De asemenea, trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături (în acest caz, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea unui medic).

Este recomandat ca, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute. De asemenea, trebuie evitat consumul băuturilor alcoolice.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.
Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

Având în vedere că în această perioadă populaţia consumă carne de porc din gospodăria proprie, Direcţia de Sănătate Publică atenţionează populaţia să respecte următoarele recomandări: să controleze trichineloscopic carnea de porc sacrificat, să achiziţioneze carne numai din centre comerciale specializate, care pun în vânzare numai produse avizate sanitar-veterinar și să renunţe la obiceiuri culinare riscante: consum de carne/preparate din carne crudă sau insuficient prelucrată termic.

„Recomandăm persoanelor care au consumat carne neexaminată trichineloscopic şi care prezintă simptomele afecţiunii (dureri abdominale, diaree, greţuri, vărsături – care apar la 1-2 zile după consumul de carne infestată, febră, edeme palpebrale şi faciale, însoţite de conjunctivită, dureri musculare şi adinamie), să se prezinte la medic”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*