Ultimele stiri

Mic dejun lasagna

mic dejun lasagna

Ingrediente

5 linguri de unt nesărat
¼ cană făină
4 căni lapte
sare şi piper negru, măcinat
540 g spanac
800 g şuncă, tăiată felii
225 g foi de lasagna, gătite după instrucţiunile de pe ambalaj
8 ouă mari

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Topeşte untul într-o cratiţă mare la foc mediu. Când untul este complet topit adaugă făina, amestecând constant. Continuă să amesteci până la omogenizare, cam 2 minute.

Adaugă treptat laptele, continuând să amesteci. Adaugă sare şi piper şi lasă pe foc, continuând să amesteci, până când sosul începe să se ingroaşe, cam 5-7 minute. Ia sosul de pe foc, adaugă spanacul şi amestecă pentru combinare. Adaugă şunca tăiată şi amestecă.

Unge o tavă înaltă cu ulei de măsline. Pune jumătate din foile de lasagna şi pune jumătate din sosul preparat anterior peste. Pune cealaltă jumătate din foile de lasagna şi acoperăle cu restul sosului. Pune lasagna la cuptor pentru 20 de minute.

Scoate tava din cuptor şi foloseşte o lingură pentru a crea 8 spaţii în care pui cele 8 ouă. Pune tava din nou în cuptor şi las-o pentru 10 minute, până când ouăle sunt gata. Înainte de servire, lasă lasagna să se răcească, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*