Ultimele stiri

Minitorturi cu cafea

minitorturi cu cafea

Ingrediente

3 ouă
4 linguri de apă caldă
150 g zahăr
½ linguriţă esenţă de vanilie
100 g făină
100 g amidon alimentar
1 plic praf de copt

Pentru umplutură

150 g unt
200 g zahăr
120 g pudră de cacao
1 ou
2 linguri rom
½ linguriţă esenţă de vanilie
5 linguri cafea fin măcinată

Mod de preparare

Se freacă gălbenuşurile cu 100 g zahăr până se albesc, se adaugă treptat apa călduţă, esenţa de vanilie şi se bat bine până se obţine o compoziţie cremoasă. Separat, se bat albuşurile spumă, adăugând treptat restul de zahăr şi se înglobează uşor în compoziţia de gălbenuşuri.

Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt, amidonul şi cafeaua măcinată. Se amestecă delicat până se înglobează perfect în compoziţie. Se toarnă amestecul
îm mai multe forme rotunde (cu pereţii detaşabili) şi se coace la cuptor, aproximativ 30 de minute.

Între timp, se prepară umplutura, pentru care se bate untul spumă şi se încorporează, puţin câte puţin, amestecul de zahăr cu cacao, oul, esenţa de vanilie şi romul.
Peste fiecare blat se pune cremă, se fasonează cu un cuţit trecut prin apă rece şi se presară cafeaua, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*