Ultimele stiri

Musaca de cartofi cu pui

Musaca de cartofi cu pui

Postat de Monica,
Musaca de cartofi cu pui

Ingrediente:
1 kg cartofi, 500 g carne tocata de pui, 2 cepe, 1 ardei rosu, 2-3linguri pasta de rosii, piper, sare, 2 oua, 100 g branza telemea de vaca Sole,  1 lingurița de faina, marar, 2-3 linguri lapte  Sole

Mod de preparare:
Cartofii curățațise taie felii de cca.1-2 cm si se fierb 15 minute in apa ușor sărata.
Ceapa se toaca șise înăbușe câteva minute împreună cu ardeiul. Se adaugă pasta de roșii și carnea tocata împreunăcu o cana de apa.  Se acoperă si se lasă la fiert 15 minute. Se adaugă mărarul,  sare ș ipiper.
Intr-o tava mai înaltă unsa se așează un prim strat din cartofii fierți pe jumătate. Se pune 1/2 din carne, un alt strat de cartofi, unul de carne și ultimul de cartofi. Se bate oul, se amesteca cu laptele, branza telemea de vaca Sole si putin piper si se toarna peste ultimul strat de cartofi.
Se da la cuptor 50-60 minute pana se rumeneste.

Mod de servire:
Musacaua de cartofi cu pui se serveste calda cu smantana Sole adaugata individual.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*