Ultimele stiri

Musaca de roșii și dovlecei la cuptor

musaca de rosii si dovlecei la cuptor

Ingrediente:

3 dovlecei
3-4 roşii
150 g măsline negre
150 g kaizer
4-5 căţei de usturoi
ierburi aromate sau cimbru
frunze de busuioc
2 linguriţe de zahăr
2-3 linguri ulei
100 g caşcaval ras
sare  piper

Cum se prepară:

Se spală bine dovleceii şi roşiile, se taie felii subţiri şi se aşază într-o tavă, pe vertical, alternând o felie de dovlecel cu una de roşie, până se epuizează toate feliile. Din loc în loc, se pun felii de kaizer. Se adaugă măsline, cu sau fără sâmburi, căţeii de usturoi feliaţi, se presară ierburi aromate sau cimbru, frunze de busuioc tocate mărunt, zahărul, sare şi piper, după gust. Se stropesc cu ulei, se presară printre cu caşcaval ras şi se introduc la cuptor pentru circa 25 de minute. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţină supă de legume. Se stropesc din când în când cu sosul din tavă, până când legumele sunt bine pătrunse şi rumenite frumos deasupra. dacă aveţi nelămuriri referitoare la modul de preparare al acestei reţete de musaca de roşii şi dovlecei la cuptor vă rog să ne scrieţi în rubrica de comentarii, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*