Ultimele stiri

Muschiulet de porc umplut cu rosii si branza Sole

Muschiulet de porc umplut cu rosii si branza Sole

Postat de Mihaela,

Muschiulet de porc umplut cu rosii si branza Sole

Ingrediente:
1 muschiulet de porc (cca 500 gr)
100 gr branza Sole – Ardeleanca telemeade vaca in vid
150 gr bacon (taiat felii subtiri)
8 frunze mari de busuioc (sau o lingurita busuioc uscat)
2 linguri ulei
1 lingurita rasa zahar brun
sare, piper negru, fulgi de chili

Rosii coapte

1/2 kg rosiicherry
1 lingura otet balsamic
2 linguri ulei masline
sare de mare

Muschiulet de porc umplut cu rosi isi branza Sole  –  Preparare

– Pentru rosiile coapte am ales rosii cherry pe care le-am taiat in doua, le-am presarat cu sare de mare si le-am stropit cu ulei si otet balsamic. Le-am pus in tava cuptorului, cu taietura in sus si le-am copt la 160C timp de 1 ora. Trebuie sa le coaceti doar pana sunt deshidratate pe jumatate, adica arata uscate deasupra dar sunt inca suculente in interior.

** in loc de rosii coapte puteti folosi rosii semi-deshidratate in ulei

– Curatati muschiuletul de tendoane si pielitele albe. Desfaceti muschiuletul intr-o foaie subtire; faceti taieturi succesive si adanci de doar 1 cm si apoi rulati muschiul spre exterior pana obtineti foaia; daca foaia nu e foarte egala ca si grosime o puteti bate usor cu ciocanul de snitele) si presarati-l cu sare pe ambele parti. In interior presarati si piper negru. Lasati sa stea muschiul cam jumatate de ora, cat sa revina la temperatura camerei.

– Rosiile coapte le taiati bucati. La fel si branza. Busuiocul se striveste cu putina sare mare intr-un mojar si se adauga uleiul.

– Se presara rosii pe toata suprafata muschiuletului, lasand 1 cm pe margine neacoperit. Se presara apoi branza si deasupra uleiul cu busuioc.

– Se ruleaza strans muschiuletul.

– Se aseaza pe masa de lucru feliile de bacon una langa alta. Se aseaza la un capat ruloul de carne si se ruleaza strans in bacon. Varfurile muschiuletului se ridica si se prind cu scobitori, altfel se vor usca prea tare.

– Se presara pe masa de lucru piper negru, chilli si zaharul. Se ruleaza ruloul prin acest amestec.

– Se aseaza ruloul intr-o tava care-l incape si care merge la cuptor. Se coace a 220C timp de 20-25 minute. Apoi se porneste cuptorul pe grill (caldura/focul sa vina de sus) si se lasa doar cateva minute, pana baconul e rumen.

– Se scoate ruloul pe un platou si se acopera cu folie macar 10 minute, apoi se poate felia.  E bun servit imediat dar e bun si reincalzit in cuptor

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*