Ultimele stiri

Noile structuri de conducere ale PNL la nivel județean: Marian Vasile pierde funcția de secretar general

Vești proaste pentru vechea filială a Partidului Național Liberal Timiș! Consiliul Naţional al noului PNL, reunit sâmbătă la Palatul Parlamentului, a adoptat hotărârea cu privire la organizarea partidului în teritoriu, în urma fuziunii dintre vechiul PNL şi fostul PDL. În ceea ce privește județul Timiș cei favorizați de statut sunt cei din fostul PDL, căci ponderea membrilor din fiecare partid în Comitetul Județean Executiv este stabilită în urma aplicarii următoarelor criterii: 80 % rezultatul la alegerile europarlamentare din mai 2014 și 20 % numărul primarilor în funcție, după aplicarea OUG 55/2014. Astfel, aripa PNL formată din vechiul PDL conduce atât în rezultatele europarlamentare din Timis, unde are o  ponderea de 15,84%, față de PNL cu 14,53 %, dar și la numărul primarilor avuți în județ. Fostul PDL se bucură de 26 de primării, în timp ce PNL-ul are numai 12.

Ca atare, conform hotărârii, actualul co-secretar general, liberalul Marian Vasile, va deveni secretar general adjunct al formațiunii, în timp ce frâiele secretariatului filialei județene vor fi preluate de Dănuț Groza, membru PDL.

„Astăzi devin în filiala mare secretar general adjunct, dar în partea fostului PNL rămân secretar general. Lucrurile se vor așeza bine zic eu, atribuțiile vor fi stabilite ulterior, pentru că vor exista atribuții bine stabilite, iar eu sunt optimist. Până la urmă eu cred că mai mult contează ce fac decât din ce poziție fac(…) Aici nu se pune problema cine pierde. Este normal să existe un singur secretar general, dar cineva poate să aibă mai mult relația cu Bucureștiul la nivel executiv și altcineva, de exemplu, să conducă executiv toți ceilalți secretari. Sunt foarte multe chestiuni organizatorice și atunci se vor împărți clar atribuțiile, iar eu nu văd acest lucru ca pe un pas înapoi”, a declarat Marian Vasile imediat după adoptarea hotărârii.

Regulile de fuziune sunt clare și rămân cei doi co-președinți atât la nivelul birourilor județene, unde în prim-plan vor fi Dan Popa și Nicolae Robu, dar și la birourile mai mici unde vor fi doi co-președinți. Totuși, există posibilitatea ca fuziunea să fie accelerată, iar dacă birourile județene vor dori acest lucru, se poate vota un singur președinte chiar înainte de 2017 când este obligatoriu ca fuziunea să fie încheiată.

La nivel local, în ceea ce privește Timișoara, trebuie menționat că vechiul PNL va fi cel favorizat. Acesta va avea 65% din Biroul Local. Totul pentru că în municipiile reședințe de județ comitetul executiv este alcătuit după următorul algoritm: 50% rezultatul alegerilor europarlamentare, 30% bonus primar, 20% numărul consilierilor locali după aplicarea OUG 55/2014.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*