Ultimele stiri

Noul Mitropolit al Banatului va fi întronizat duminică

ioan selejan

Duminică, la Catedrala Mitropolitană va avea loc ceremonia de întronizare a noului Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolit al Banatului. La eveniment va lua parte Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Liturghia va începe la ora 9. La ora 11,30 este programată instalarea Înalt Prea Sfinției Ioan Selejan ca Mitropolit al Banatului.

Prin vot secret, Sfântul Sinod, prezidat de Patriarhul Daniel, a fost ales Ioan Selejan, care va fi întronizat în data de 28 decembrie, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

Noul Mitropolit al Banatului s-a născut în data de 16 noiembrie 1951 în județul Bihor. Doctoratul și l-a făcut la Institutul Biblic din Ierusalim, domeniul Biblice, Egiptologie și Orientalistică. În anul 1980 și-a început viața monahală la Mănăstirea Lainici, județul Gorj unde, zece ani mai târziu,a  fost hirotonit diacon. Tot în anul 1990 a fost hirotonit preot la Mănăstirea Tismana, iar timp de patru ani a fost stareț al mănăstirii. În anul 1994 a fost instalat Episcop al Covasnei și Harghitei.

1 Commentariu pe Noul Mitropolit al Banatului va fi întronizat duminică

  1. Vrednic este!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*