Ouă la tigaie cu avocado şi roşii
Ingrediente: 2 roşii tocate, 1 avocado, sare şi piper, după gust, 4 ouă.
Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul. Sparge ouăle şi pune-le individual, la temperatura camerei, în timp ce continui reţeta. Unge o tigaie la foc mediu cu ulei, adaugă roşiile, şi găteşte-le la foc mediu. Când roşiile sunt gata, decojeşte avocado, taie-l în jumătate, iar fiecare jumătate în 5 felii. Când nu mai ramane deloc zeamă în tigaia cu roşii, micşorează focul şi aranjează feliile de avocado în tigaie, precum spiţele unei roţi. Pune, cu grijă fiecare ou între 2 felii de avocado. Asezonează cu sare şi piper. Pune tigaia în cuptorul preîncălzit, şi las-o pentru 10-12 minute, până când albuşul este destul de tare, iar gălbenuşurile sunt pe placul tău. Seveşte fierbinte, alături de pâine integrala de grâu, scrie Click.
Scrie un comentariu