Ultimele stiri

Pate din ficat de pui

pate de ficat de pui

Ingrediente:
500 g ficat de pui
20 ml ulei
2-3 frunze salvie
300 g unt
1 ciupercă
2 cepe
3 căței usturoi
80 ml coniac
20 ml supă pui
1 praf nucșoară
sare
piper

Mod de preparare:
Tai 150 g unt și îl pui la topit, 10 minute, în cuptorul încins.
Tai mărunt ceapa și usturoiul. Încingi uleiul și adaugi ceapa și usturoiul pe care le ții până devin sticloase, apoi pui ciuperca tăiată cubulețe. Le călești și le verși într-un bol.
Cureți tigaia, mai verși un strop de ulei în ea și pui ficățeii curățați bine de pielițe. Îi lași 10-15 minute și torni supa, un praf de sare și 2-3 frunze de salvie tăiată mărunt.
Lași câteva minute, torni coniacul și flambezi până se duce alcoolul, îi mai lași 2 minute, apoi torni totul într-un blender și mixezi. Adaugi pe rând untul tare, nu cel din cuptor, sare, piper și amestecul cu ceapă, mixezi încontinuu și presari puțină nucșoară.
Așezi pateul obținut într-un vas și torni untul topit, cu grijă, fără spuma albă. Dai vasul la rece. Poți păstra pateul 10 zile la frigider, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*