Penne cu sos de roşii şi măsline
Ingrediente
400 g penne
250 ml pulpă de roşii (conservă)
150 g măsline negre fără sâmburi
3 căţei de usturoi
1 ceapă
4 linguri ulei de măsline
cimbrişor uscat
4-5 frunze de busuioc verde
sare
piper proaspăt măcinat
Cum se prepară
Se taie ceapa şi usturoiul mărunt, se călesc în puţin ulei bine încins, până se înmoaie. Se adaugă pulpa de roşii şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până se îngroaşă. Se condimentează, după gust, cu cimbrişor, sare şi piper proaspăt măcinat, apoi îl dai deoparte de pe foc.
Separat, se fierb pastele al dente în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu sosul de roşii. Se adaugă măslinele fără sâmburi, se amestecă uşor, se garniseşte cu frunze de busuioc verde şi se servesc imediat, ca atare, sau drept garnitură la friptură ori la chiftele, scrie Click.
Scrie un comentariu