Ultimele stiri

Peşte la cuptor

peste la cuptor

Ingrediente pentru peşte la cuptor:

2 peşti de circa 400 g fiecare (crap, somn, şalău)
3 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi
1 linguriţă cimbru uscat
oregano
piper măcinat
sare

Pentru garnitură:

4-5 cartofi
roşii cherry

Pentru sos:

pătrunjel verde
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură ulei de măsline
sare
piper

Mod de preparare pentru peşte la cuptor:

Se curăţă peştii de solzi şi de intestine, se spală şi se zvântă bine cu prosoape absorbante. Se amestecă uleiul cu cimbru, oregano, usturoiul zdrobit, sare şi piper măcinat.

Se crestează peştii deasupra cu un cuţit bine ascuţit, se ung cu mixtura de ulei şi condimente, apoi se ­aşază ­într-o tavă şi se pun la cuptor pentru circa 30 de minute.

Cartofii curăţaţi de coajă se taie ­felii groase şi se fierb în apă cu puţină sare. Separat, se amestecă uleiul cu zeamă de lămâie, sare, piper, după gust, şi cu pătrunjel verde tocat fin.

Se servesc peştii garnisiţi cu roşii cherry prăjite uşor şi cu cartofi natur, scurşi de apa în care au fiert şi asezonaţi cu sosul de pătrunjel cel mai bun peşte la cuptor, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*