Ultimele stiri

Placinte cu branza telemea de vaca Sole in tigaie

Placinte cu branza telemea de vaca Sole in tigaie

Postat de Sabina
Placinte cu branza telemea de vaca Sole in tigaie

Ingrediente
500 gr faina
500 gr Sole Ardeleanca branza telemeavaca
300 ml lapte Sole 3.5% grasime
o legatura de ceapa verde
1 ou
3 linguri de ulei
10 gr de drojdie uscata
un praf de sare

 

Mod de preparare
Punem faina intr-un bol incapator. Facem o gropita in mijloc si turnam laptele  Sole caldut in care am dizolvat drojdia uscata si oul incepem sa amestecam bine pentru a incorpora laptele in faina si pentru a forma un aluat. Cand laptele s-a absorbit si aluatul este aproape format adaugam uleiul si sarea si framantam bine aluatul cam pentru 10-15 minute, pana ce devine suplu si nu se mai lipeste de maini. Punem aluatul intr-un vas curat, uns cu ulei si-l lasam sa dospeasca, la loc caldut pentru 30-40 de minute sau pana ce isidubleaza volumul. Cand aluatul a crescut, rupem din el bucati de marimea unui ou mai mare, le intindem putin cu facaletul si in mijloc punem o lingura cu varf din umplutura.Pentru umplutura amestecam branza telemea de vaca Ardeleanca de la Sole  cu ceapa verde. Inchidem bine discul de aluat astfel incat umplutura sa ramana in mijloc si sa fie bine inchisa si intindem inca o data aluatul, destul de subtire dar avand grija ca umplutura sa nu iasa. Prajim placintele astfel formate intr-o tigaie incinsa la foc mediu spre mic in care adaugam putin ulei. Intoarcem placintele pe amblele parti si le prajim pana ce devin aurii deasupra. Servim placintele calde, eventual alaturi de smanatana Sole.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*