Prăjitură cu ciocolată și mac
Ingrediente pentru prăjitură cu ciocolată şi mac:
2 căni făină
1 lingură cu vârf de cacao
2 căni zahăr pudră
1 cană cu mac
1 cană lapte
4 ouă
200 g margarină
1 linguriţă bicarbonat
Pentru glazură:
200 g ciocolată
100 ml frişcă lichidă
30 g unt
Pentru decor:
150 g ciocolată
1 borcan mic dulceaţă de cireşe sau vişine
Mod de preparare pentru prăjitură cu ciocolată şi mac:
Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se adaugă treptat laptele, făina, margarina la temperatura camerei, macul, cacaua, bicarbonatul stins cu puţin oţet şi la sfârşit albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit circa 40-45 de minute.
Pentru glazură, se topeşte la bain-marie ciocolata mărunţită, se adaugă frişca şi untul la temperatura camerei, amestecând energic. După ce s-a omogenizat, se încorporează dulceaţa de cireşe. Se întinde glazura pe prăjitură, se lasă să se răcorească şi se porţionează.
Pentru decor, se topeşte ciocolata, se întinde în strat subţire pe un blat şi se lasă să se întărească. Se scot fâşii cu lama unei spatule şi se decorează fiecare bucată de prăjitură cu ciocolată şi mac, scrie Click.
Scrie un comentariu