Ultimele stiri

Prăjitură cu cireșe

prajitura cu cirese

Ingrediente:

250 g făină
225 g zahăr
150 ml lapte
3 ouă
1 praf de copt
1 praf de sare
500 g cireşe fără sâmburi
100 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Mod de preparare:

Se spală cireşele în apă rece şi se lasă apoi în apă circa 20 de minute pentru a înlătura eventualii „musafiri” nepoftiţi. Se clătesc din nou, se scot sâmburii şi se lasă la scurs într-o sită. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până la consistenţa unei creme spumoase, se adaugă laptele rece, apoi treptat făina cernută cu praful de sare şi praful de copt, amestecându-se cu o lingură de lemn.

La sfârşit, se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn. Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă dreptunghiulară medie unsă şi tapetată cu făină. Deasupra se aşază cireşele scurse bine de zeamă. Se dă la cuptor pentru circa 40-45 de minute. Se taie după răcirea completă şi se serveşte pudrată cu zahăr aromatizat cu vanilie, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*